Welkom!

Bedrijvig Soesterkwartier is een nieuw wijkgebonden netwerkinitiatief.

Samen wonen - samen werken - samen netwerken

donderdag 29 maart 2012

Lenteborrel zeer geslaagd

De drukte van de voorbereidingen werd wederom beloond met een geweldige netwerkavond!

Al lang voor de avond was er veel enthousiasme voor alweer de 2e bijeenkomst van Bedrijvig Soesterkwartier. De aanmeldingen stroomden binnen, er werd druk getwittert en geretweet. Veel ondernemers waren zonder meer bereid ons te sponsoren door middel van cadeaubonnen en prijzen voor de quiz. En kregen wij zomaar het aanbod om een act op te voeren. Op die manier is het erg leuk om een bijeenkomst te organiseren!

Wij hadden op een gegeven moment zelfs zoveel aanmeldingen dat wij moesten overgaan tot een wachtlijst. Gelukkig hadden degene die uiteindelijk door omstandigheden toch niet aanwezig konden zijn zich bijtijds afgemeld, zodat wij bij iedere afmelding gelijk iemand van de wachtlijst naar de aanmeldigenlijst konden schuiven. Dat werkte perfect zodat uiteindelijk niemand achter het net heeft gevist.



Het viel op dat de sfeer meteen heel vertrouwd en gemoedelijk was. Dat had zeker te maken, met de act van duo-ondersteboven bij de ingangsdeur, waardoor “bouwvakkers”, hoe behulpzaam ze ook waren, toch voor oponthoud zorgden. Op die manier was het ijs snel gebroken, en de deelnemers kwamen al lachend binnen.


Prettig bijkomstigheid van deze voorstelling: de gasten kwamen één voor één aan boord, wat het ons mogelijk maakte om iedereen persoonlijk te verwelkomen, en op de lijst af te vinken. Wie al een keer een soortgelijk meeting heeft georganiseerd kent waarschijnlijk het probleem: de gasten lijken allemaal tegelijk te komen. Een aanrader dus, om in dit geval de dames van Duo Ondersteboven in te huren!

Op de historische motorklipper "De inspiratie" ontstaat snel een vertrouwde sfeer


Ook onze borrel-locatie droeg veel bij aan de sfeer. Een historische Motorklipper als netwerkborrel-locatie ziet men vast niet vaak. Deinspiratieboot, die te huur is als feest- trouw- en vergaderlocatie viel in ieder geval goed in de smaak. “Ik vond de ruimte, die jullie de vorige keer hadden (First Class Amersfoort) al heel erg leuk, maar dat jullie het nu op deze boot houden is echt gewéldig. Het heeft gelijk iets intiems.” Er kwamen heel veel vragen over het huren van de boot voor een feest of vergadering. Kijk gerust op de website voor meer informatie hierover.

De formule “1-minuut-presentaties” had zich op onze eerste bijeenkomst in december al bewezen, en was ook deze keer een groot succes. Gepresenteerd werden onder andere: Hip- en handgemaakt markt; Het groene spoor; Het wijkmuseum; De hilarische nieuwe voorstelling van theatergroep WZAB: “De reunie”.  Wilco Bommeljé boekte zelfs 2 keer een 1-minuut-presentatie. En omdat hij twee (heel verschillende) bedrijven op gaat richten, mocht dat ook. Hij heeft de twee minuten benut om goed duidelijk te maken wat de bindende factor is van Arttuno Buitenruimte Ontwerp en ontspannende massage. Ook de jury was onder de indruk, zodat hij na afloop de aanmoedigingsprijs voor de “Beste 1-minuut-presentatie” in ontvangst mocht nemen: 2 cadeaubonnen voor respectievelijk Asian Fusion Restaurant Jia en ’t Bloemetje.

Het wijkmuseum gepresenteerd door Joke Sickmann
Vervolgens was de pubquiz aan de beurt: Al bij binnenkomst ontving iedereen een nummer, waarmee later de teams werden ingedeeld. Wat ook effectieve manier bleek om onze deelnemers een beetje te mixen. Groepsgewijs boog men zich even later over 20 pittige vragen over het Soesterkwartier: “Hoe heten de dames Westerik met voornaam?” “In welke straat staat het wijkmuseum?” “Hoeveel procent van de huizen in het Soesterkwartier zijn koophuizen?” Zelfs voor oud-ingezetenen was dat nog niet zo makkelijk. Er werd druk overlegd, en veel gelachen. 

Het winnende team van de pubquiz 
Uiteindelijk kwam Groep Nr. 5 als winnaar uit de bus: Nel Hazelaar, Peet van Breugel, Femke de Wild, Danny de Graaf en Caroline Denijs ontvingen elk een Soesterkwartier-prijzenpakket met: een lentefietstas (van Kennys Tweewielers), een cadeaubon (Kaasspeciaalzaak Wolffenbuttel), een prachtig vormgegeven boek over Tulpen (Ontwerpgroep Lale), en een feestelijke doos met de originele Koppelpoortkoekjes (Patisserie van Gent).

Jan-Henk Bouman van Admium
De hoofdact van de avond was de speech van Jan-Henk Bouman van het bedrijf Admium. “Normaal is niet normaal” was de titel van zijn motiverende toespraak. Hij herinnerde aan de tijd dat het bedrijf PFW (Polak Fruital Works) - en vooral de onangename geurbelevenis, die ermee gepaard ging - het Soesterkwartier domineerde. Iets wat toendertijd normaal gevonden werd. Tegenwoordig wordt het niet meer normaal gevonden om een chemisch bedrijf zo dicht bij de binnenstad te vestigen. Jan-Henk trok deze gedachte door naar het ondernemerschap. Zijn insteek: Iets wel of niet (meer) normaal vinden als basis voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën en het maken van andere keuzes.

Er werd geboeid geluisterd naar het verhaal van Jan-Henk Bouman

Wanda Dijkstra, voorzitter van de Twirls
Een nieuw programmaonderdeel was: Het Goede Doel van de avond. Wij kozen ervoor om op de Lenteborrel de Twirls in de spotlights te zetten. De naam Twirls zet zich samen uit “Twitter” en “Girls”. Twitterende vrouwen die zich inzetten voor een goed doel, dat zij elk jaar opnieuw kiezen. Wanda Dijkstra, de voorzitter van de Twirls kwam vertellen over haar organisatie en over hun goede doel voor het jaar 2012: Voedsel Focus Amersfoort (beter bekend als de Voedselbank), en wat zij allemaal doen om hun te ondersteunen. Afgelopen zaterdag hebben de Twirls bijvoorbeeld aardappels geschild op de Smaak van de Streek-Markt, en en passant geregeld dat alle onverkochte restanten na afloop van de markt naar de voedselbank gingen. Wie de Twirls wil steunen met hun paasactie kan dit eenvoudig doen, door iets te kopen van de “Twirls-voor-voedsel-boodschappenlijst” – een verzameling van artikelen waar bij de afnemers van de voedselpakketten in de paastijd veel behoefde aan is: 

-          paasbrood
-          pakjes drinken voor onderweg
-          roomboter
-          mixen, saus, rijst of pasta
-          paaseitjes
-          koeken voor schoolkinderen
-          afbakbroodjes
-          shampoo
-          houdbare melk
-          tandenborstels
-          jam, honing, thee, koffie
-          vruchtensap
-          frisdrank

en dat in te leveren bij een van de vijf inleverpunten. De vanuit het Soesterkwartier dichtstbijzijnde inleverpunt is: Joke Assink van Hotel Vita Nova (= een boot, dat vlak bij de inspiratieboot ligt), Eemhaven Kleine Koppel 11 – let op alleen op 2 april mogen de boodschappen hier de gehele dag worden ingeleverd.

Lounge-disco op de Inspiratieboot
Na het “officiële” gedeelte begon de eigenlijke borrel, onder de swingende klanken van de Lounge Disco. Hartelijk dank aan Dion van Loveren, die verantwoordelijk was voor de muziek.

Dara Gorky, stagiair van Future of Fame
En als wij toch aan het bedanken zijn, moeten wij niet vergeten Future and Fame, te noemen, die de filmopnames hebben verzorgd. Ook jullie willen wij hier hartelijk danken. We kijken uit naar de film.  Uiteraard houden wij iedereen via deze site op de hoogte.



Leuk om te zien hoe er nieuwe contacten gelegd worden, en hoe mensen die elkaar voorheen niet kenden druk met elkaar in gesprek raken. Maar minstens net zo interessant is het om te ontdekken welke verbindingen er al bestonden. Wanda Dijkstra, de dame van ons goede doel, bleek niet alleen goed bekend met medeorganisator Dico maar tot mijn verrassing ook met onze spreker Jan-Henk Bouman. Wat ik ook niet wist: dat zij lid is van de Theatergroep WZAB, die als het goed is een dragende rol gaan spelen op de Zomerborrel. Wanda zelf was verrast te ontdekken, dat zij de schrijfster van deze artikel allang volgde op Twitter. Wat is de wereld toch eigenlijk klein. En daar is het ons om te doen. Kleinschalig, korte lijnen en sterke verbindingen.

Quotes van de avond:

“Ik ben er, maar het heeft de nodige moeite gekost om binnen te komen.” (over de begin act van Duo-Ondersteboven)

“Wat een ontzettend leuke locatie, het geeft gelijk een intieme sfeer.”

“Mag ik me alvast opgeven voor de 1-minuut-presentatie van de zomerborrel?”

“Wat een gave boot, mag je er ook op slapen?”

“Jammer dat ik er niet al de vorige keer bij was, dat social media verhaal van Sam van Buuren had ik graag gehoord”.

“Mag ik lid worden bij jullie?”

“Ik had geen idee dat er een hip- en handgemaakte markt naar Amersfoort komt. Zou het nog mogelijk zijn om zich ervoor aan te melden?”

“Ligt die boot hier al lang? Ik had er nog nooit van gehoord.”

“Als we jullie de volgende keer kunnen helpen met prijzen, laat het maar weten”. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten